Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна в Маями

Григор Димитров
Снимка: БТА

Поставеният под №24 в схемата на Мастърс 1000 турнира в Маями, щата Флорида, Григор Димитров отпадна в третия кръг.

Българинът отстъпи на Джордан Томпсън от Австралия с 5:7, 5:7 след един час и 49 минути игра.

Григор започна мача с пробив срещу съперника, но в следващия гейм допусна двойна грешка и след това 77-ият в световната ранглиста Томпсън успя да направи рибрейк за 1:1. До края на сета българинът имаше още три възможности за пробив, но игра пасивно при тях. В 12-ия гейм 24-годишният тенисист от Сидни стигна до сетбол след отличен ретур, но го пропиля след топка в аут от бекхенд. При втория си шанс обаче Томпсън спечели частта, когато Димитров сгреши и изкара форхенда си извън очертанията на корта.

Хасковлията не успя да намери ритъма си на игра и в началото на следващата част. Той беше пробит на 15 за 1:3 гейма. Това го мобилизира и той светкавично върна брейка с отличен минаващ удар по диагонала. Григор се стабилизира и постигна нов пробив в деветия гейм. След това той сервираше за изравняване на сетовете, но набързо се стигна до резултат 0:40 и Томпсън спечели играта за 5:5. В 12-ия гейм Димитров отново допусна 0:40, но спаси и трите мачбола с агресивна игра. При четвъртата възможност обаче българинът сбърка бекхенда си и австралиецът ликуваше.

Гришо вкара 57 процента първи сервис и спечели също толкова процента от точките при разиграването му. Той записа 15 печеливши удари (четири аса) и 31 непредизвикани грешки (три от тях двойни).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени