Eмисия новини
от часа

Пакетът "Мобилност" влиза за гласуване в ЕП

Превозвачи от Източна Европа, включително от България, протестират пред Европейския парламент в Брюксел срещу проекта за пакет „Мобилност 1“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пакетът "Мобилност", оспорван от българските превозвачи, ще бъде обсъден в Европейския парламент в сряда, реши мнозинството от евродепутатите.

Преди началото на гласуването евродепутатът Андрей Новаков /ГЕРБ-ЕНП/ заяви, че ЕП е на път да направи една от най-големите си грешки:

"Да допусне пакет, който три пъти е отхвърлян, да бъде гласуван за четвърти път."

Новаков определи решението по темата като "Игра на зарове"!

"1600 поправки са пълна бъркотия! Гласувайте за отпадането на пакета "Мобилност" и спасете хляба на милиони европейци!", призова българският евродапутат.

Германският евродепутат Исмаил Артук обаче заяви, че по досието се е работило две години и е постигнат компромис от всички парламентарни групи.

"Работим върху това досие почти две години и постигнахме подходящите компромиси в рамките на този парламент. За да избегнем жалката ситуация по магистралите на Европа и да имаме някаква правна сигурност, ние трябва да гласуваме в рамките на мандата на този парламент и през тази седмица тук, в Страсбург. Колегите, които не искат това, просто играят политическа игра."

Така дебатът ще бъде в сряда.

Още от
Отломки, паднали от изоставена сграда по време на земетресението в Атина.

5 по Рихтер край Атина

обновено на 19.07.19 в 17:54