Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите завършиха 1:1 и с Косово

Националите завършиха 1:1 и с Косово
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националите ни по футбол завършиха 1:1 като гости на Косово във втория си мач от европейските квалификации. В 39-ата минута Васил Божиков даде аванс на българите, а в 60-ата Зенели изравни. В другия мач от нашата първа група Англия спечели гостуването си на Черна гора с 5:1.

В първия мач българите отново завършиха 1:1 като домакини на Черна гора. Така в класирането водят англичаните с 6 точки пред България с 2, следват Косово и Черна гора с по една точка, а последен е отборът на Чехия без точка. Футболистите на Косово и чехите обаче са с мач по-малко. Следващата среща на националите ни е гостуване в Чехия на 7 юни.

Селекционерът Петър Хубчев заяви, че по-скоро съжалява за ремито в Прищина с оглед развоя на срещата. Той отреагира остро на появилите се информации, прогнозиращи освобождаването му от поста.

Хубчев заяви пред БНТ: „Ако трябва повече да се радваме, че спечелихме точка срещу Черна гора, днес трябва малко повече да съжаляваме. Изключително доволен съм от желанието, с което излязохме през първото полувреме. Потвърждават се нещата, които говорят всички треньори в тази група. Виждате - с 2 точки дотук сме на 2-о място, тоест се класираме засега. Така че трябва да сме доволни. За Англия е добре, че победиха. И за нас е добре, защото Черна гора е пряк конкурент.

Първите два мача? Сега не е моментът за обобщение. Не е моментът сега да изпадам в подробности. Много неща се натрупаха по време на този лагер. Като цяло - уникално отношение на самите футболисти към отбор, към отговорността на мачовете“.

Селекционерът на Косово Бернар Шаланд коментира: „Не съм доволен от равенството. Имахме много шансове и владеехме повече топката. Непрекъснато опитвахме да стигнем до победата. България се представи добре в защита. Все пак и точката не е толкова зле. България поведе в резултата и направи всичко възможно да задържи победата. Срещу Черна гора те играха съвсем различно. В края ние държахме инициативата и пропуснахме да спечелим. Свършихме добра работа, но не победихме. България трябва да бъде доволна от точката. Мисля, че отборите в групата са с изключително изравнени възможности“.

Резултати в други квалификации:

Втора група:

Люксембург - Украйна    1:2

Португалия - Сърбия    1:1

Осма група:

Турция - Молдова  4:0

Андора - Албания  0:3

Франция - Исландия    4:0


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени