Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: БНР

"Правителството отнема права на работници", алармира "Дума" от първа страница. На последното си заседание кабинетът одобри позиция на страната по дело на уволнен български гражданин в Съда на Европейския съюз. Според тази позиция, уволненият нямал право да ползва отпуск за времето, в което не е бил на работа. "Дума" добавя коментар от юридическия екип на КНСБ, откъдето са изразили притеснение, че се отнемат права на работещите".

"България ще влезе в политическа криза", прогнозира "24 часа" с водещото си заглавие. Изданието припомня свой политически сценарий, описан преди време, според който Цветан Цветанов излиза от парламента, но остава в ГЕРБ. Срокът е 72 часа. Вестник "24 часа" подчертава, че заместникът на Борисов мълчи, но ако не направи този ход, дори да е убеден, че няма вина, страната ни е пред дълга политическа криза. Борисов може да се раздели съвсем с Цветан Цветанов, ако той не подаде оставка, прогнозира още изданието. Цитира се сайт, смятан за близък до президента, че е имало заседание по проблема на Изпълнителното бюро на ГЕРБ.

"Война в ГЕРБ" е заглавието на днешния брой на "Земя". Разкриха още замесени в "Апартамент гейт", очертава се конфликт между фракциите на Цветанов и Томислав Дончев. Борисов застава зад Дончев, добавя изданието.

"НАП крие има ли "Артекс" данъчни нарушения", пише "Сега".

От вестника са попитали регионалния министър Петя Аврамова и заместника й Валентин Йовев ще има ли оставки след скандалните разкрития за продължаващото строителство на небостъргача на "Артекс" в столичния квартал "Лозенец". Отговорите показват, че никой в строителното министерство не мисли за оставки, коментира изданието.

Агенцията по вписванията ще работи извънредно на 30 и 31 март заради бум на декларации по Закона за счетоводството, информира "Сега". И съобщава още - "Съсипването на архитектурни ценности става още по-лесно" с промени уж в името на борбата с административната тежест. Текстовете са в проект за преходни и заключителни разпоредби на Административно-процесуалния кодекс, които не са обсъдени с никой заинтересован.

"Труд" припомня, че остава само седмица за подаване от фирмите на годишните данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци. Декларацията се подава само онлайн с електронен подпис. С нея задължително се подава и годишен отчет за дейността.

"Всеки трети освидетелстван е шизофреник или аутист", информира "Монитор". Данните са от издадените решения на ТЕЛК.

В интервю за "Монитор", председателят на Сдружението на фелдшерите Александър Александров споделя, че колегите му са намалели наполовина, повечето заминават да работят отвъд Океана. Фелдшерите протестираха вчера с искане за самостоятелно представяне според Закона за съсловните организации.

"Българин изправя инвалиди на крака с робот" разказва "Телеграф". Любо Василев е баща на 5 деца. Той измисля изобретението си, след като съпругата му се парализира при инцидент.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени