Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия се оплака от расистки скандирания в Черна гора

Дани Роуз (вляво) стана жертва на расистки скандирания.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Англия и ръководството на отбора изразиха голямото си разочарование от расистките скандирания от трибуните в Подгорица, насочени към тъмнокожите играчи.

"Трите лъва" разгромиха с 5:1 Черна гора, за да запишат втората си поредна победа в нашата група „А“ в квалификациите за Евро 2020, но поведението на домакинските привърженици остави горчив вкус за гостите.

Най-сериозна жертва на поведението на феновете бе крайният защитник на Англия Дани Роуз, към когото бяха насочени расистки скандирания и маймунски звуци, след като получи жълт картон, като младокът Калъм Хъдсън-Одой също не бе подминат и дори бе замерен със запалка от трибуните.

"Това е напълно неприемливо. Най-важното сега е да дадем пълна подкрепа на нашите играчи и да подадем жалба с описание на всичките инциденти. Мисля, че много хора на стадиона чуха скандиранията, включително и делегатът на УЕФА", коментира селекционерът на Англия Гарет Саутгейт пред Би Би Си.

Самият Роуз бе толкова гневен след случилото се, че отказа да размени фланелката си с играчите на съперниковия отбор.

„Няколко идиоти развалиха една велика нощ и беше наистина тъжно да чуем това от трибуните. Надявам се за това да има сериозно наказание като мач пред празни трибуни“, заяви Рахийм Стърлинг, който също е бил обиждан.

Следващият двубой на Англия за Евро 2020 е срещу България на 7 септември у дома.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени