Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Чарлз откри статуя на Шекспир в сърцето на Хавана

Принц Чарлз, придружен от съпругата си, херцогинята на Корнуол Камила, се разходи из обновения център в колониален стил на Хавана в рамките на историческото си посещение в Куба, съобщиха информационните агенции.

Заобиколени от тълпа от любопитни местни жители и туристи, британският престолонаследник и съпругата му се разходиха из центъра на кубинската столица, придружени от градския историк Еусебио Леал, и откриха статуя на английския драматург Уилям Шекспир на улица „Меркадерес“.

Принц Чарлз, носещ слънчеви очила, за да се предпази от жаркото карибско слънце, посети боксова школа и балетния център на танцьора Карлос Акоста, обявен наскоро за директор на Кралския балет на Бирмингам.

Британският престолонаследник влезе и в частна бръснарница, където приседна на старинен стол и поприказва със собственичката.

„Нямах представа, че един принц може да бъде толкова земен и ще избере да посети подобно скромно място, където да приседне и разговаря“, сподели 58-годишната частничка Хосефина Ернандес. Принц Чарлз обаче е отказал предложената му подстрижка, тъй като наскоро бил на фризьор.

По време на разходката кралската двойка поспря на няколко места, за да послуша традиционна кубинска музика.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна