Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Колев: Децата те карат да погледнеш себе си и да се откриеш

БНР Новини
Симеон Колев и Ива Дойчинова
Снимка: Светла Гергова

Фразата „Мисия татко“ са думи, които вече трайно се свързват със Симеон Колев. Причината е, че неговата едноименна книга, издадена преди години, стана доста популярна и претърпя няколко издания. Тази сутрин Симеон Колев беше гост на Ива Дойчинова в „Нашият ден“. Поводът да бъде поканен стана продължението на неговата книга – „Мисия татко. Диалози“, което сега излиза на пазара.
„Таткото има всъщност, една единствена мисия – това е да бъде до децата си и близо до семейството си – каза Симеон Колев.
Първата книга „Мисия татко“ се оказа много успешна, хората я приеха много радушно и ето толкова години по-късно реших да напиша продължение – „Мисия татко – 2, Диалози“, защото мисля, че хората имат нужда да си говорят. За съществените неща. Всъщност, да си говорят за всичко. Както за по-големите неща, така и за дребните неща. Едното не изключва другото. Не можем да бъдем банда интелектуалци, които единственото, което могат да обсъждат, са големите, глобалните идеи на планетата. Не бива да пропускаме и дребните неща. Не можем да бъдем само едното, трябва да бъдем и двете.
Аз не съм баща, който е чел тези известни книги като: „Как да си баща“, „Д-р Спок“ и други такива. Просто в своя живот винаги съм постъпвал по интуиция. В първата книга споделих точно този свой опит, докато втората книга е разговор с конкретни хора, специалисти в тяхната област."
Кои са хората, с които Симеон Колев разговаря в своята втора книга и за какво си говорят, може да научите в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна