Eмисия новини
от 04.00 часа

Мафиотски игри в дебютния "Блъф" на Георги Стоянов

Тази сутрин в „Радиокафе“ ни гостува Георги Стоянов, бизнес консултант, с който обаче си говорихме не точно за бизнес, а за дебютния му роман „Блъф“, основан на реални събития, представляващ панорама на криминалните среди в постсоциалистическите общества.

В началото на 90-те в черноморската столица на Украйна – Одеса, царува законът на джунглата. Властта е разпределена между престъпни групировки, които си оспорват територии и водят постоянни войни помежду си. В смутните години след разпадането на Съветския съюз умните и смелите преуспяват, стига да нямат излишни морални задръжки.

Георги Стоянов

Георги Стоянов разказва, че преди доста години попада в Одеса, където среща свой приятел от детинство - бесарабски българин, който става негов гид в Одеса. Така Георги вижда града както го виждат и месните жители.

Една историята, която му разказва този негов приятел, става повод за написването на отделни епизоди от един разказ, който се превръща в роман. 

Самата история проследява развитието на главния герой Юри и пътя му към най-високите нива на престъпната йерархия, но и неговите междуличностни конфликти, защото той осъзнава, че не е искал точно това.

Официалното представяне на книгата ще бъде на 27.03, а дали след това ще има и филм по криминалната история ще има ли и следващи книги - чуйте от разговора на Лили Големинова с Георги Стоянов.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
Още от

Как вижда света Айнщайн

публикувано на 12.07.19 в 14:40