Eмисия новини
от часа

Професионален геймър може да спечели над 500 хиляди долара месечно

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кога един обикновен геймър се превръща в професионален? Тази тема разисквахме в последната ни рубрика "Бета геймс" по Радио София. Когато правиш нещо, което ти харесва и виждаш, че ти се отдава, решаваш да се пробваш в състезание или турнир. Разбира се за големите отбори в света на гейминга си има процедури за наемане.

Интересно е да отбележим, че ежедневието на един професионален геймър прилича на това на професионалните спортисти. Някои тимове си имат треньори, а подготовката започва сутрин с физически упражнения и здравословно хранене.

Няма как да бъде подминат и най-важният въпрос - откъде идват парите. Професионалните геймъри могат да стриймват играта си в специализираните канали, откъдето получават пари. Друг източник на приходи при тях са рекламите и спонсорите. Най-големите в бранша дори имат свои брандирани артикули. Много добър пример в това отношение е Тайлър Блевинс, известен повече като "Нинджа". Самият той обяснява в телевизионно интервю, че успява да спечели повече от 500 хиляди долара на месец само от стрийминг.

Още от