Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна гласуването за Мача на звездите в баскетбола

Мачът на звездите тази година ще бъде в Шумен.
Снимка: all-star.bg

Гласуването за избор на играчи в Мача на звездите в Националната баскетболна лига е активно вече втори ден в интернет страницата www.all-star.bg. Поради интереса към него продължителността му е удължена с 1 ден - до 2 април включително, като непосредствено след края му ще бъдат обявени и резултатите.

Тазгодишното издание на Мача на звездите ще се проведе под егидата на честванията "100 години баскетбол в България". Топсъбитието на Национална баскетболна лига ще бъде на 21 април 2019 г. За първи път домакин ще бъде град, в който няма клуб от най-висшия ешелон на мъжкия баскетбол. Шумен ще приеме най-добрите играчи с оранжевата топка в новопостроеното бижу Арена "Шумен". 

За една седмица най-харесваните играчи от първенството на Националната баскетболна лига ще имат възможност да попаднат в съставите за "Мача на звездите". За всяка една позиция феновете имат възможност да гласуват за двама състезатели, като изборът за българи и чужденци на съответната позиция се прави отделно.

След като бъдат определените 20-те играчи и треньорите, към тях ще бъдат добавени и 4 от квотата на организаторите - БФБаскетбол, НБЛ и "СпортЛаб". И тази година двата отбора ще бъдат избирани от своите лидери. Двамата състезатели, които ще получат най-висок вот от феновете, ще бъдат капитани на тимовете. За подбора на баскетболистите пък ще влезе в сила старата детска игра "настъпванка", както миналата година. 

В звездния мач тази година ще се включат близнаците от отбора на Левски Лукойл Деян и Калоян Иванови. Интересна подробност е, че двамата са пожелали да играят на различни позиции. По време на демонстративното събитие Деян ще се извява като център, вместо на традиционния си пост леко крило, стига разбира се бъде избран от феновете. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна