Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисер Лазов описа като "унизителни" отношенията между Цветан Василев и подчинените му

Бисер Лазов - основният свидетел на прокуратурата по делото „КТБ“.
Снимка: БГНЕС

Втори ден продължава разпитът на основния свидетел по мегаделото „КТБ“ Бисер Лазов. Въпреки че той не е бил служител на банката, разказа пред Специализирания наказателен съд в детайли за отношенията и комуникацията между Цветан Василев и неговите подчинени, които описа като „унизителни". 

Лазов обясни пред журналисти, че знае за тези отношения, защото бил много близък до шефа на КТБ Цветан Василев и затова е бил копиран много често в комуникацията му. Тъй като самият Василев не давал обяснения за това, Лазов решил да говори. После направи библейско сравнение, заявявайки - „представете си как Исус, вместо да отиде на Кръста заради своите апостоли, избира да ги предаде и да абдикира“.

Решението си от верен изпълнител на всички заповеди на Цветан Василев и негов счетоводител да се превърне в острието на прокуратурата Бисер Лазов обясни с тяхна среща в Австрия на 23 юни 2014 година, първия работен ден след затварянето на КТБ, когато Василев в прав текст му обяснил, че няма намерение да се връща в България и да носи отговорност за случилото се.

Разпитът продължава.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!