Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Новаков: Излизаме по-силни от псевдоскандалите

При ГЕРБ моралът има значение, каза евродепутатът

Снимка: БГНЕС


Листата на ГЕРБ е най-добрата, а Мария Габриел е силен водач, каза пред БНР евродепутатът Андрей Новаков, който е на трето място в евролистата на партията. „Готови сме да отговаряме на атаки, без значение откъде ще дойдат. Ние сме сплотен екип“, подчерта той. По думите му заедно със СДС ще работят за поне 8 евродепутати в следващия ЕП.

„Имаме потенциал и капацитет да го направим. Вижда се, че излизаме по-силни от тези псевдоскандали, които се заформиха в страната в последната седмица. Изпитваме прилив и на енергия, и желание за работа“, коментира той в предаването „Преди всички“.

„ГЕРБ създаде стандарт, при който при най-малкото съмнение се взимат категорични мерки, с които се отправят послания към хората, че при нас моралът има значение – нещо, с което не могат да се похвалят другите партии. При БСП с този водач – оттам насетне няма значение кой още ще сложат в листата. Ясно е, че не им пука особено за европейските политики. Ясно е, че няма да заложат на нещо градивно, няма да генерират позитивно съдържание“, изказа мнение евродепутатът. По думите му ГЕРБ не е уязвима заради проблеми в дясното.

В евролистата на ГЕРБ липсва единствено досегашният евродепутат от партията Владимир Уручев. Новаков изказа мнение, че това е лично решение и в никакъв случай не е сигнал за работата му.

На Лиляна Павлова беше отредено седмото място в листата. Според евродепутата това не е лошо място: „Г-жа Павлова прие с отговорност тази позиция и ще работи наравно с всички нас“, каза той.

Като загърбим националното, популизмът трябва да е другото, с което да се преборим, категоричен бе Андрей Новаков и добави данни, според които 1/3 от евродепутатите в следващия ЕП ще бъдат излъчени от партии на екстремизма и популизма. Според него това е изключително опасно. Той бе категоричен, че няма да загърбят европейските теми по време на кампанията.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!