Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзикълът „Коса“ отново на българска сцена

| обновено на 02.04.19 в 11:00
Американски университет

Студентите от клуб „Бродуей“ на Американския университет в Благоевград са в предстартова треска. Днес те ще представят пред благоевградската публика премиерата на 12-ия си поред мюзикъл - „Коса“. В процеса на работа и стотиците репетиции днешните млади хора започват да проумяват епохата на хипитата и чрез героите преоткриват себе си. Трупата се състои от 40 души. Освен български младежи, в екипа се включват и студенти от Виетнам, Америка, Холандия, Украйна, Русия, Сърбия и Албания.

Всичко във всеки мюзикъл е отговорност и реализация на студентите. Дори продажбата на билети, които са почти изкупени, не само в Благоевград, където мюзикълът „Коса“ ще се играе четири дни, но и в София, Русе, Бургас и Варна, включени в турнето на „Broadway Performance Club“.

Деси и Георги-Никола са част от творческия екип. За персонажите си те казаха:

„Тя е много драматична и срамежлива в началото, но после намира себе си в групата на хипитата. Нейните идеали са свободата, толерантността, мирът и любовта“.

„Беше уникално, когато за пръв път усетих как се потапяш в действието, как не просто се правиш на хипи, а все едно се превръщаш. Няма нужда да предизвикваш изкуствено емоциите, защото те просто бликат от теб, сякаш заглушаваш мозъка и всичко и просто оставяш душата ти да говори“.

„Мюзикълът „Коса“ тази година прави 50 години на сцена. 50 години по-късно нещата все още са актуални, хората все още могат да се преоткрият в тези герои“, каза Виктория Димитрова - асистент режисьор.

Актьорът и певец Никола Миланов, който изпълнява главната роля в мюзикъла, сподели, че в момента животът му е сбъдната мечта. „Нещо много велико е мюзикълът за мен“, каза той.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени