Eмисия новини
от 08.00 часа

Скиорите от БНР ще защитават титлите си на държавното за журналисти в Боровец

| обновено на 04.04.19 в 11:14
Шампионите Васко Михайлов и Весела Владкова
Снимка: архив БНР

Боровец ще приеме на 6 април 2019 година 37 журналисти от 26 медии за държавното първенство по ски. Сред тях са и Весела Владкова и Васко Михайлов от БНР, които миналата година в Пампорово спечелиха златните медали в своите категории.

Състезанието за медиите ще се проведе с любезното домакинство на "Бороспорт" АД и хотел "Рила" на писта Ястребец-3 в традиционната дисциплина Гигантски слалом и в три възрастови групи при мъжете и жените. Трасето ще бъде подредено лично от Георги Кочов, изпълнителен директор на "Бороспорт" и голям състезател и национален треньор в алпийските ски от близкото минало.

Първенството е за наградите на SLS-Rossignol и Solytron, и с подкрепата на Евроинс. В деня на състезанието всички журналисти и представители на медиите трябва да са в 8,30 ч на начална станция на седалковия лифт "Ястребец Експрес" за кратка техническа конференция и раздаване на номерата. Разглеждането на трасето ще се проведе от 9,00 до 9,45 ч, а стартът на състезанието е точно в 10,00 ч. Награждаването ще се проведе от 12 до 12,30 ч пред хотел "Рила", където след това ще е коктейла за журналисти.

Първият планински курорт на Балканите Боровец се радва на най-успешния си ски сезон досега с 10% ръст в броя на дневните посетители. Боровец зарадва любителите на снежните спортове с нов шест-седалков лифт и отлични условия по пистите. 

Още от
Петър Чех с хокейни доспехи.

Петър Чех подписа с хокеен отбор

публикувано на 10.10.19 в 09:55