Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФЛА строи модерна база до Петрич, награди заслужили деятели, треньори и атлети

Добромир Карамаринов награди младите звезди на леката ни атлетика Александра Начева и Валентин Андреев.
Снимка: БФЛА

Българска федерация лека атлетика награди заслужили деятели, треньори и атлети на церемония в Петрич на 8 април. Ден преди общото събрание на организацията представители на десетки атлетически клубове от цялата страна се събраха в хотел „България“ в южния град, а президентът на БФЛА Добромир Карамаринов обяви имената на всички наградени в присъствието на кмета на община Петрич – Димитър Бръчков.

Карамаринов съобщи новината, че в района на Петрич (до село Марикостиново) стартира изграждането на една от най-модерните бази за лека атлетика в Европа, която трябва да стане реалност до края на 2020-а година.

Плакети за развитието на леката атлетика в България получиха Динко Ганчев, Иванка Бонова, Галина Пенкова, Пламен Дунчев, Ангел Лафчиев и Георги Димитров, като президентът накратко представи всеки от наградените.

Двамата най-силни млади атлети на България за 2018 година Александра Начева и Валентин Андреев също бяха отличени за добрите си постижения и класирания през изминалата година. Карамаринов сподели, че те са гаранция за доброто бъдеще на леката атлетика в България и им пожела да останат в този спорт и след края на кариерите си, за да предават опита си.

Следващите награди бяха от името на Европейската атлетическа асоциация, на която Добромир Карамаринов е първи вицепрезидент. Стойко Цонов, който е наставник на Александра Начева, получи признание като един от най-добрите треньори на континента с грамота и почетна значка на асоциацията.

Следващият награден бе Руен Панчев дългогодишен вицепрезидент на БФЛА, който бе удостоен с стауетка и значка от ЕАА.

В края на церемонията почетен плакет и екип на националния отбор бе връчен на кмета на община Петрич – Димитър Бръчков. Той сподели, че общината подкрепя спорта с идеята, че това е един от начините за развитие на младите хора. Бръчков допълни, че община Петрич финансира 46 спортни клуба, сред които е и атлетическият „Звездите“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени