Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продажбите на OMV пострадаха сериозно от безредиците в Либия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията OMV AG заяви в сряда, че не е била в състояние да осъществи каквито и да било доставки на суров петрол от своите бизнес операции в Либия през първото тримесечие на 2019-а година, което е довело до ограничаване на общия обем на продажбите.

Продажбите на въглеводороди за първото тримесечие на голямата австрийска енергийна компания спаднаха до 38,4 млн. барела петролен еквивалент от 38,5 млн. барела петролен еквивалент година по-рано, съобщиха от OMV. Въпреки това общото производство на компанията е отбелязало увеличение до 474 хил. барела от 437 хил. барела дневно.

OMV също така съобщи, че през първите три месеца на годината въобще не е добивала суров петрол от находищата Murzuq и Sirte, въпреки че през март е успяла да възобнови производството в Sharara, което е най-голямото петролно находище в Либия.

Производството в находището Sharara беше прекъснато от декември, след като Либийската национална армия - военно образование, водено от Халифа Хафтар, което владее източната част на страната, пое контрола и над това петролно находище.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна