Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Инджов: Езикът на политиците става все по-безнадежден

Иво Инджов в студио на БНР
Снимка: Таня Величкова, БНР

„Езикът на политиците става все по-безнадежден в опита им да завоалират и да минимизират щетите от разрастващия се скандал. Представителите на ГЕРБ се опитват да завоалират щетите, защото скандалът се разраства и ще продължи да се развива, миризливият чорап ще продължи да се разплита. От друга страна, те са поставени в ситуация, с каквато не са се сблъсквали досега - непрекъснато да се намират в отбранителен режим и да обясняват „случило се е нещо, то не е толкова лошо и другите правят така, ние поехме отговорност, като се оттеглихме от ръководните постове“. Това каза за БНР политологът Иво Инджов в коментар за политическите изказвания от деня.

„Опростачването в политиката идва по две линии. Първо, с желанието на голяма част от българските политици, особено тези, които са във властта, да решат материалните си проблеми, докато се намират в различните нива на властовата пирамида. Опростачването идва и от лобисткото законодателство - станахме свидетели, че ГЕРБ, с присъдружните им партии, непрекъснато лансират някакви лобистки закони, мислейки за корпоративни и за частни интереси, а не за общия интерес“, каза още Инджов в предаването „12+3“ и допълни:

„Опростачването на политиката идва също и от симбиозата между управляващите и една част от медиите. Там вече има взаимно подаване на топката, връзка между политическия и медийния популизъм“.

Интервюто с Иво Инджов можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!