Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трето европейско злато за Биляна Дудова!

Биляна Дудова
Снимка: bul-wrestling.org

Биляна Дудова спечели третата си европейска титла, побеждавайки с 3:0 точки на финала до 59 кг рускинята Светлана Липатова на първенството по борба в Букурещ, Румъния.

Дудова проведе схватката много интелигентно и разумно и не даде никакъв шанс на съперничката си.

Така Дудова спечели титлата в още една различна категория.

"Усещането е страхотно. Знам колко усилия ми е коствало. Знаех, че трябва да се боря до последно. Зад мен има много хора, които ми помогнаха, така че съм благодарна на всички, които са ми помогнали. Този медал беше изключитгелно трудно извоюван. Имах и контузия, но успях да се превъзмогна и спечелих трета европейска титла. Аз съм от добрите в тези категории. Радвам се, че завърших първенството, без да ми вземат нито една точка. Това значи, че успявам да постигна своите цели", заяви Дудова пред БНТ.

"Колкото и нескромно да прозвучи, България е една от най-силните школи в света. Резултатите го доказват. Радвам се на всички момичета, въпреки че другите две загубиха финалите. Гордея се, че те успяха да се съберат и да постигнат този голям успех, въпреки травмите", каза треньорът на женския ни национален отбор Петър Касабов.

"От Тайбе Юсеин очаквам европейска титла. Не обичам да говоря предварително, но с тази увереност и тази стабилност, тя показва само и единствено това. В момента не сме в най-добрата си форма. Всичко е на 80 процента и сме насочили погледите ни към световното първенство. Надявам се да успеем, защото наистина ще бъде убийствено", завърши Касабов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна