Eмисия новини
от 17.00 часа

Найджъл Фарадж създаде партия „Брекзит“

Найджъл Фарадж
Снимка: БГНЕС

Един от двигателите на британското напускане на ЕС Найджъл Фарадж обяви днес, че създава нова партия с името „Брекзит“ и обеща „демократична революция“, която да разтърси британската политика още на изборите през май за Европейски парламент, предаде Би Би Си.

Евродепутатът и бивш лидер на ЮКИП (Партията за независимост на Обединеното кралство) заяви в Ковънтри, че евроизборите през май ще бъдат първа стъпка, но „първата задача“ е „промяна на политиката“.

Стартът на новата формация идва, след като премиерката Тереза Мей съгласува отлагане на Брекзит до 31 октомври с възможност за по-ранно напускане, ако сделката ѝ с Брюксел бъде одобрена от парламента в Лондон.

Фарадж се зарече, че няма да остави „кариерната политическа класа“ да предаде резултата от референдума на 23 юни 2016 г., без да ѝ попречи. „Нашата двупартийна система просто не може да се справи с Брекзит“, каза той за опитите на управляващите консерватори и лейбъристите в опозиция чрез преговори да намерят изход от задънената улица.

Партията обяви и други свои кандидати, сред които журналистката Анунциата Рийс-Мог, сестра на водещия евроскептичен депутат от Консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог.

Още от

Брекзит скапа ябълките на Острова

публикувано на 21.10.19 в 12:50