Eмисия новини
от часа

Епизод 9 на „Междузвездни войни“ по кината през декември

Епизодът се казва „Възходът на Скайуокър“, като това бе обявено на специално събитие в Чикаго, където бе показан и трейлър на филма.
Снимка: БТА

Деветият филм от сагата „Междузвездни войни“ ще излезе през декември по кината и ще се казва „Възходът на Скайуокър“. Заглавието беше обявено на специално събитие в Чикаго, а вече e качен и трейлър на филма.

Действието в новия филм не се развива непосредствено след събитията от излезлия през 2017 г. осми епизод „Последните джедаи“.

В новия филм ще има и сцени с Кари Фишър, която играеше принцеса Лея и която почина през 2016 година.

„Цяло чудо е, че имаме няколко неизползвани сцени от „Силата се пробужда“ - седмият епизод от сагата, които позволиха историята да бъде продължена, каза режисьорът на лентата Джей Джей Ейбрамс.

„Този филм е за това ново поколение и за това, което са наследили, светлината и мрака“, каза още Джей Джей Ейбрамс. „Но дали са подготвени в момент, когато са изправени срещу това най-голямо зло?“, добави Ейбрамс след излъчването на двуминутния трейлър, предаде БТА.

Видеото започва с Рей (Дейзи Ридли) и пустинен пейзаж. Младата жена изважда от колана си лазерен меч, а в ушите й звучи гласът на Люк Скайуокър (Марк Хамил).

„Предадохме всичко, което знаехме. Сега в теб живеят хиляда поколения. Но това е твоята битка“, казва джедаят, докато Рей се готви да се изправи срещу връхлитащ отгоре изтребител.

Трейлърът завършва със зловещия смях на император Палпатин, което, наред с излизането на актьора Иън Макдайърмид на сцената в Чикаго, създадоха очаквания, че злодеят може да се завърне от отвъдното.
Още от