Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребро за грациите на обръчи и бухалки

Сребърното съчетание на грациите ни.
Снимка: БТА

Ансамбълът на България спечели сребърните медали на финала на три обръча и два чифта бухалки на световната купа по художествена гимнастика в София. 

Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс изиграха трудното си съчетание си под бурни аплодисменти на публиката, изпълнила "Арена Армеец". Българките получиха оценка от 24.050 точки (15.900 за трудност и 8.150 за изпълнение). За българския ансамбъл това е втори медал от Световната купа в София след златото в многобоя вчера.

Титлата на обръчи и бухалки спечели Украйна с 24.100 точки, а на трето място е Япония с 23.600 точки.

Българките завършиха на шесто място на финала на пет топки по-рано днес. Грациите допуснаха грешка и бяха оценени с 21.050 точки.  Българският щаб подаде контестация за преразглеждане на оценката, но тя не беше уважена от съдиите.

Победител на пет топки стана Беларус с 23.600 точки, а втората и третата позиция заеха съответно Япония с 23.250 и Русия с 23.150 точки. 

Така България завърши състеанието на родна земя с шест медала  - злато и сребро за ансамбъла, както и три сребърни и едно бронзово отличие за Катрин Тасева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна