Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дойче банк" е под натиск да свие нерентабилното си американско инвестиционно подразделение

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският инвестиционен банков гигант "Дойче банк" (Deutsche Bank) е изправен пред по-голям натиск от страна на регулаторните органи да продължи да намалява инвестиционното си подразделение в Съединените щати, съобщи в понеделник "Файненшъл таймс", цитирайки източници, запознати с този въпрос. Според информация на финансовото издание, надзорниците на кредитната институция вярват, че американската част на инвестиционната банка остава нерентабилна и трябва да бъде намалена.

"Започнахме да правим ясни нашите регулаторни очаквания по отношение на свиването на операциите на инвестиционното банково поделение преди около две години и продължаваме да имаме подобна гледна точка", заяви един от висшите банкови наблюдатели.

Междувременно длъжностно лице, което не беше назовано, заяви, че потенциалната сделка на "Дойче банк" с "Комерцбанк" (Commerzbank) няма да има ефект върху решението на регулаторите. Двете германски банки преговарят за сливане от месец март насам, но все още няма сигурност, че тази сделка ще се осъществи.

От "Дойче Банк" пък посочиха, че вече е започнало съкращаване на отдела за инвестиционно банкиране, с което банковите нива на дълга са достигнали 13%, като броят на служителите е бил намален със 7 на сто.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна