Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салах сметна какво е необходимо на Ливърпул за титлата

Мохамед Салах е сигурен, че Ливърпул ще спечели титлата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах обяви, че "червените" ще спечелят първата си титла в Англия от 29 години насам, ако спечелят оставащите им четири мача до края на сезона. 

В момента мърсисайдци имат преднина от две точки преди конкурента си за титлата Манчестър Сити, като "гражданите" са с мач по-малко и ако запишат пет победи до края, ще защитят шампионската си титла. Според Салах обаче Сити ще допусне поне една грешка и четири победи ще са достатъчни на Ливърпул.

"Според мен ще са достатъчни. Ние трябва да се концентрираме върху нашите мачове и да се надяваме Манчестър Сити да изгуби точки. Ние трябва да вкарваме и да не губим никакви точки", коментира египетският национал, който отбеляза страхотен гол за вчерашната победа над Челси с 2:0.

До края на сезона Ливърпул има домакинства на Хъдърсфийлд и Уулвс, както и гостувания на Кардиф и Нюкасъл. Програмата на Манчестър Сити е доста по-тежка, като тимът на Пеп Гуардиола има гостувания на Манчестър Юнайтед, Бърнли и Брайтън и домакинства на Тотнъм и Лестър Сити. 

Град Ливърпул ще запази минута мълчание в 15:06 часа (местно време)днес, за да отбележи 30 години от трагедията на стадион „Хилзбъро“ в Шефилд, когато 96 мъже, жени и деца намериха смъртта си по време на полуфинала за ФА Къп между "червените" и Нотингам.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна