Eмисия новини
от 15.00 часа

Българският културен клуб в Скопие чества 11 години

Андрей Врабчев
Снимка: БГНЕС

“Огромна част от хората, които са запазили българското си самосъзнание, мълчаливо го пазят. И откакто почна вятърът на промените, както вие го наричате, сякаш все повече хора дават знак за себе си и се вижда, че те са следили дейността именно на българския културен клуб в Скопие“. Това каза Андрей Врабчев от фондация “Татковина“ в коментар пред БНР по повод честването на 11 години от създаването на Българския културен клуб в Скопие.

С подкрепата на българо-македонския бизнес клуб влязоха три български телевизии, които ще бъдат излъчвани в Македония, посочи още той.

“Българския културен клуб в Скопие 11 години държеше отворена темата за македонските българи и правеше чествания. Голяма част от нещата, които се случваха в тази посока, особено през тежките години на Груевски, са направени от тези хора“, каза още той в интервю за предаването “12+3“.

Честването беше посетено от премиера Зоран Заев официално, посочи още той.

“Още по-хубаво, значи те търсят подкрепа от тези, които се определят като българи. Това означава, че има електорална тежест“. Така Врабчев коментира въпроса дали присъствието на високопоставени политици на честването не е част от предизборната пропаганда и допълни:

Слуховете в македонското общество са, че електоралната тежест на твърдите българи е 50 хил. гласа, но това се тиражира в средствата за масова информация, всъщност е много повече.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Още от

British Airways спря полетите до Кайро

публикувано на 21.07.19 в 03:19