Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски обвини съдията за загубата от Лудогорец

Павел Колев
Снимка: БГНЕС

Сериозни претенции към съдийството на Ивайло Стоянов изразиха от ръководството на Левски след загубата от Лудогорец. Както е известно, късно снощи сините загубиха с 0:2 домакинството си на шампионите в среща от третия кръг на плейофната фаза на първа професионална футболна лига. Реферът Ивайло Стоянов изгони и по един футболист от двата отбора - Козмин Моци от Лудогорец след втори жълт картон и Иван Горанов от Левски с директен червен заради дузпата, която направи 10 минути преди края на срещата.

 "Съдията се забави пет минути да покаже належащ втори жълт и червен картон на Моци. И хората полудяваха по трибуните, защото си обичат отбора. Четвъртият съдия трябваше да се намеси и да каже на главния съдия, който беше обърнат с гръб. Моци е доказан провокатор по българските терени от години наред. Не е приемливо и това нещо трябва да се изкорени и особено от чужди футболисти. Защото ако български футболист направи такова нещо в чужбина, ще го смачкат и ще му съсипят кариерата. В нормална държава за такава провокация - минимум пет мача наказание", каза Павел Колев. Изпълнителният директор на Левски разясни и каква е ситуацията с тревното покритие на стадион "Георги Аспарухов".

"Имаме сериозен проблем с терена на "Герена" и затова играхме на Националния стадион. И то с това, което става под тревата. Каква точно е повредата, която затопля тревата, не е в моята експертиза. Левски има юноши, които могат да играят, те са бъдещето на този клуб. Те са готови за мъжкия футбол и ще си разкрият потенциала. Феновете имат търпение, защото виждат в какво състояние е клубът. Давиде Мариани се отказа от бонус от 75 000 евро и направи жест, за да може да играе, което не се среща често в съвременния футбол", добави Павел Колев. Чуйте още от него:


  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени