Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският театър "Възраждане" представя в Бургас комедията "Ало, ало"

| обновено на 18.04.19 в 09:37

Какво ли не се е случвало на човек по време на Втората световна война в съжителство с „откачени” нацисти и под наблюдението на “активните” дейци на френската съпротива!  Действието на един от най-успешните сериали "Ало, ало", се развива в малкото френско градче Нувийон, а персонажите сякаш са родени, за да забавляват и очароват.

Малко хора знаят, че пиесата „Ало, ало!” е писана  преди сценария на филма, който според някои класации е най-продаваният сериал в света. Постановката на театър "Възраждане" е  компилация между двете, все едно си вътре в киното, на снимачната площадка.

Софийският театър ще представи постановката от Джеръми Лойд и Дейвид Крофт и в Бургас. Тя е с режисьор - Роберт Янакиев. Пред БНР Бургас той сподели, че по никакъв начин не е бягал от оригинала, а дори напротив, стремил се е да въвлече и актьорите в тази посока. Разбира се има и хрумки, които дори англичаните харесали при гостуването си у нас и срещата с българските си колеги.

"Бях много поласкан, че англичаните харесаха две или три от моите предложения и искат моето разрешение да ме цитират", сподели Роберт Янакиев.

Комедията "Ало, ало"! ще видим на бургаска сцена тази вечер, от 19.00 ч., в Културен дом на нефтохимика. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна