Eмисия новини
от 22.00 часа

Славчо Велков: Участието на Иво Христов в листата на БСП не показва ангажираност на президента

Славчо Велков
Снимка: Ани Петрова

Не бих нарекъл заседанието инфарктно, нито че Националният съвет е бламирал председателя му. Това каза пред БНР експертът по национална сигурност Славчо Велков по повод пленума на Националния съвет на БСП от вчера и допълни:

“Трябва да се каже, че листата не е изцяло нова. Напротив, тази листа, която предложи Корнелия Нинова – тя изрично подчерта, че това е проект за листа и затова е това заседание в свободен порядък, в свободен режим, да могат да се дават предложения от други и след това да се заседава, каза още Велков в интервю за предаването “Нещо повече“.

Не мога да кажа изобщо дали има такова противопоставяне (Станишев – Нинова – бел. ред.), по-скоро различна гледна точка за ролята и мястото на г-н Сергей Станишев.

Но в крайна сметка Националният съвет доказа на практика, че тази голяма партия, основна опозиционна сила, е демократична, тъй като това не може да се случи в никоя друга партия, беше категоричен Велков.

“Това е начин да бъдат избрани нови хора в листата, които на практика я пренаредиха, но в общи линии тя не е толкова променена“, каза още той.

Славчо Велков обясни присъствието на началника на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов в листата с това, че “той е един достоен човек, добър професионалист“. Това е съгласуване с неговия ръководител, с президента, той не би предприел такава стъпка, без да го съгласува“, обясни Велков и допълни:

“Но определено, аз го познавам от години, той е ляв човек. Той споделя най-вече социалния характер, споделя и визията на БСП за Европа. И не виждам проблем за това“.

Интервюто със Славчо Велков можете да чуете в звуковия файл.


Още от