Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и земеделците от „Никола Петков“ подписаха споразумение за партньорство

| обновено на 16.04.19 в 09:07
Партията на Венцислав Върбанов ще мобилизира структурите си за категорична победа на европейските избори
Снимка: БГНЕС

Премиерът и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му обединява всички сили срещу "пълзящата диктатура, която искат да наложат опонентите". Днес беше подписано споразумение за съвместна работа на евроизборите между ГЕРБ и партия "Никола Петков". Борисов допълни, че БСП зле прикриват целите си за налагане на диктатура:

"Макар че зле прикриват целите си - много са видни. Техните брутални действия станаха публично известни. Така, че не само заради самите избори и победата, аз мисля, че и в ГЕРБ сме узряли за следващите местни избори на базата на сътрудничество с по-малки, но на места - с влияние, партии, да направим добри кметски избори след това".

Премиерът Бойко Борисов поздрави френските пожарникари, гасили тази нощ пожара в парижката катедрала Нотр Дам, има тежко пострадал огнеборец

"Чисто професионалното възхищение от действията на пожарникарите в Париж. Дано се окаже немарливост, защото "Нотр Дам" е една знакова катедрала и то във времето, когато всички сме в очакване на великденските празници".

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че предстои подписване на споразумение за евроизборите с "Гергьовден", "Съюзът на репресираните" и "Български демократичен форум". ГЕРБ има споразумение за подкрепа на евроизборите със СДС, които получиха избираемо място в евролистата, както и с "Обединени земеделци".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени