Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти не очакват нова криза у нас в следващите 2 години

Десето издание на "Шумът на парите" в НДК

| обновено на 16.04.19 в 12:48

Нова финансова криза у нас не се очаква през следващите две години. Прогнозите са на водещи икономически експерти и анализатори, изказани по време на форума "Шумът на парите".

Финансистът Явор Ачев обоснова предположенията на колегите си с икономическия растеж, както в България, така и в Европа и Съединените щати:

"Ние считаме, че няма условия за финансова криза. Първо, икономиката е в период на ръст, да, този ръст се забави, но според всички прогнози за тази и за следващата година в световен мащаб ще има ръст около три процента".

Дори и да има криза, тя ще създаде единствено възможности за интересни инвестиционни решения, смята финансистът Петко Вълков:

"Историята показа всъщност, че кризата отпреди десет години беше всъщност най-удачният момент за инвестиране. Смятам, че не се задава, но дори да се задава, тя ще даде много нови интересни инвестиционни възможности за следващия 10-годишен период".

В дневния ред на форума са още теми като високите технологии, имотните пазари и връзката икономика - образование.

Днес и утре НДК е домакин на едно от най-значимите икономически събития през годината - „Шумът на парите“. Десетото юбилейно издание на форума предлага и най-интересната досега програма, уверяват организаторите. В шест дискусионни панела 46 лектори ще обсъждат икономическия растеж, личните финанси, високите технологии, образованието и имотния пазар. 

Събитието е със свободен вход, единствено срещу регистрация и ще бъдат засегнати теми като: "Кои са 10-те ключови умения, които трябва да притежаваме в 21 век?", "Какво търсят добрите служители в една компания", "Образованието като устойчив път към икономически просперитет", "Лихвите и тяхното движение през годината" ...

Репортажът по темата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна