Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер е представянето на втората книга на проф. Владко Панайотов

Проф. Владко Панайотов
Снимка: old.europe.bg

Втората книга на проф. Владко Панайотов „Срещата на две хилядолетия през моя поглед“ ще бъде представена тази вечер в БАН. Той вярва, че технологиите, а не войните носят световното господство.

В нашия живот технологиите са важни, но в бъдеще те ще бъдат решаващи, подчерта бившият евродепутат.

„Това е насърчение и за БАН, и за ВУЗ-овете, които имат хъс към новото, защото ние тук още сега можем да се включим в различните етапи на различните технологични насоки, да заемем своето място и не да бъдем само покупатели и наблюдатели на този технологичен бум, който върви. Това е стимул за всички нас, всеки на своето място да помисли какво може да направи и да допринесе. Всеки има някаква идея. Всичко това трябва да се канализира и да се обобщи“.

Според Панайотов трябва да се покаже възвръщаемостта и огромната полза от технологиите не само за екологията, но и за индустрията.

Все пак технологични грешки стават и в най-съвършените решения, каза проф. Владко Панайотов, визирайки случилото се преди години във Фукушима. За него е необяснимо и как се стигна до този голям пожар, обхванал катедралата "Нотр Дам" в Париж.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени