Eмисия новини
от 04.00 часа

Пловдивската организация на ВМРО иска спиране на филм за нестандартна сексуална ориентация

От пловдивската организация на ВМРО призоваха да бъде спрян документалният филм „Да се разкриеш“, който тази вечер ще бъде излъчен в града със съдействието на Фондация ГЛАС.

Филмът разкрива историите на тийнейджъри, които за първи път споделят за нестандартната си сексуална ориентация.

От ВМРО определят прожекцията на филма като „поредна провокация“. Изпратили са и писмо до „Лъки Дом на киното“ с настояване филмът да бъде спрян, а също и предвидената след това дискусия.

Междувременно от Фондация ГЛАС припомнят, че филмът е бил представен в рамките на “София Филм Фест“ през март, като кинотворбата участва в редица международни фестивали и е отличена със специална награда на Международния филмов фестивал във Варшава.

„Филмът изпраща едно изключително важно послание за разбиране и приемане, което искаме да пренесем и извън София, за да отворим диалог с всички граждани на Пловдив“, коментира Симеон Василев, председател на Фондация ГЛАС.

ВМРО вече се обяви срещу същата фондация заради проект с нейно участие за представяне на фотоизложба със снимки от гейпаради на Балканите в рамките на програмата Европейска столица на културата.


Още от

Най-четени