Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската организация на ВМРО иска спиране на филм за нестандартна сексуална ориентация

От пловдивската организация на ВМРО призоваха да бъде спрян документалният филм „Да се разкриеш“, който тази вечер ще бъде излъчен в града със съдействието на Фондация ГЛАС.

Филмът разкрива историите на тийнейджъри, които за първи път споделят за нестандартната си сексуална ориентация.

От ВМРО определят прожекцията на филма като „поредна провокация“. Изпратили са и писмо до „Лъки Дом на киното“ с настояване филмът да бъде спрян, а също и предвидената след това дискусия.

Междувременно от Фондация ГЛАС припомнят, че филмът е бил представен в рамките на “София Филм Фест“ през март, като кинотворбата участва в редица международни фестивали и е отличена със специална награда на Международния филмов фестивал във Варшава.

„Филмът изпраща едно изключително важно послание за разбиране и приемане, което искаме да пренесем и извън София, за да отворим диалог с всички граждани на Пловдив“, коментира Симеон Василев, председател на Фондация ГЛАС.

ВМРО вече се обяви срещу същата фондация заради проект с нейно участие за представяне на фотоизложба със снимки от гейпаради на Балканите в рамките на програмата Европейска столица на културата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна