Eмисия новини
от 00.00 часа

Sofia Streets и усещането им за музика

Автор:
Виктор Самсонов и Магдалена Петрович в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Таня Димова

Първата ми среща с музиката им беше на свещи. В столичен бар, който те предразполага да искаш да чуеш още от тях. Често можете да ги чуете именно на такова място, където пеят добре познати песни, но по-съвсем различен начин.

Sofia Streets са акустично дуо, което прави чуждата музика своя. Но не се залъгвайте, имат и собствени парчета. Тях същото можете да чуете в бар или на улицата. Можете да видите и хората, които тичат по тях, за да зададат съвсем логичния въпрос: „Чия е тази песен?“.

На пръв поглед Магдалена Петрович и Виктор Самсонов нямат нищо общо. Различават се дори и в това, което обичат да слушат, както можете да чуете в разговора ми с тях, който така старателно се опитвам да ви представя. Тя свири на чело, той пее и свири на китара. Общото между тях обаче е музиката, която правят. Там те звучат като хора, които се допълват в усещанията си и обичат да импровизират заедно.

Личните им истории също предизвикват интерес. Тях ще оставя да чуете от самите музиканти. Насладете се и на музиката им, в ефира на програма „Христо Ботев“ тя звучи също толкова красиво.


Още от