Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Раковски се готвят за посещението на папа Франциск

3
Храмът „Пресвето Сърце Исусово“ в Раковски
Снимка: Кремена Данева

Молитвено и с песнопения в Раковски се готвят за посещението на папа Франциск, който ще бъде у нас на 5-7 май. Това ще е първата визита на глава на Римокатолическата църква в градчето, в което живее най-голямата католическа общност в България. 

Освен за хората от Раковски, огромно е вълнението за предстоящата визита на папата и сред жителите на село Житница, което е от близката католическа община Калояново. Особено радостни са децата, на които предстои да приемат първо причастие. Над 240 ще са малчуганите от епархиите в цялата страна, които ще присъстват на литургията в църквата „Пресвето Сърце Исусово“. Заедно със свещениците, сестрите от Францисканския орден и с родителите си те преповтарят наученото, а въодушевлението, че им предстои една от най-знаковите срещи в живота им, е изписано на лицата им.

Дори третокласниците от училище „Христо Смирненски“ в Раковски вече знаят, че след броени дни от българската столица папа Франциск ще отправи към целия свят молитва за мир. Казват, че за тях мирът и свободата са всичко. За получаването на първо причастие се готвят отдавна, посещавайки часовете по вероучение и църквата. Сбъдната мечта е, че този вълнуващ за тях момент ще бъде споделен с папата

Целия репортаж можете да чуете от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна