Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецпрокуратурата с нови обвинения срещу кмета на Септември

Марин Рачев

Специализираната прокуратура повдигна нови обвинения срещу кмета на община Септември Марин Рачев за умишлена безстопанственост, с което е нанесъл щети на общината за над 226 хил. лева.

Повдигнати са още обвинения срещу зам.- кмета на общината Явор Митев и още срещу двама директори на общински звена.

Новото обвинение срещу Марин Рачев касае ремонт на пътната и уличната мрежа в общината, съобщават от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Според събраните доказателства Марин Рачев е извършвал плащания на фирмата изпълнител, без тя да е изпълнила строително-монтажните дейности. При това плащанията са извършвани с многократно завишени цени.

Материалите по този казус са отделени от първото наказателно производство срещу кмета на Септември заради огромния си обем. Така наказателните производства на спецпрокуратурата срещу Рачев стават две.

Зам.- кметът Явор Митев е обвинен в това, че докато е изпълнявал длъжността кмет е сключил анекс към договора със същата строителна фирма за 1 млн. лева без да се е налагало това.

С обвинения са специалистът по "Инвеститорски контрол" към Общината Станой Милов и шефът на дирекция „Транспорт и околна среда“ Ангел Бончев заради документни престъпления.

На Марин Рачев и заместника му са взети мерки за неотклонение - „Парична гаранция“ от по 10 хил. лева., а на останалите двама служители по 5 хил. лева.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени