Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС прекратява концесиите на два плажа в Равда

| обновено на 17.04.19 в 13:42
Снимка: БГНЕС

Две концесии на морски плажове прекратява правителството едностранно. Това са морски плаж „Равда - Национален детски комплекс“, и плаж „Равда - ХТИ“, община Несебър. Стъпката се предприема, тъй като концесионерите ЕТ „Вики-90-Златко Зелеников“ и „ГОЛДЪН БЪГ“ ЕООД са системни нарушители на условията по договорите за концесия . 

Правителството завиши средствата за безвъзмездните книжки, учебници и учебни комплекти за учениците от трети и четвърти клас. За третокласник ще се осигуряват – 95 лева, от които 36 лева са за учебници. За четвъртокласник ще се полагат 103 лева, от които 39 за учебни помагала. Към безплатните за учениците комплекти с учебници и помагала се добавят и тези по новия предмет "Компютърно програмиране" за децата от трети и четвърти клас. 

В програмата на днешното заседание е предвидено разглеждане и на допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване. Министерският съвет ще предложи и да се открие медицински факултет в бургаския университет "Професор Асен Златаров".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени