Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валверде: Меси винаги е на ниво във важните срещи

Меси (вляво) се радва след първия си гол заедно с Коутиньо.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде засипа с похвали звездата на тима Лионел Меси, който отбеляза два гола при победата над Манчестър Юнайтед с 3:0 снощи. Аржентинецът се разписа два пъти в началото на двубоя на "Ноу Камп", за да сломи съпротивата на "червените дяволи" и да помогне на каталунците да достигнат първи полуфинал в Шампионската лига от четири години насам.

"Меси винаги е на топ ниво във важните мачове, не само в определени моменти, но през целия мач. Той винаги може да вкара гол, но също така изнася цялата тежест на нашата атака. Отдавна не бяхме достигали полуфиналите, а миналата година загубихме по болезнен начин на четвъртфинал, така че този мач бе много важен за нас. Те са много добър отбор и можеха да ни създадат проблеми, така че ние трябваше да бъдем концентрирани и да играем с интензитет през цялото време", коментира Валверде след успеха.

"Чувстваме се добре и сме уверени. В следващия кръг отново ще срещнем голям отбор и имаме 10-15 дни да се подготвим. Искаме да стигнем до финала", допълни наставникът на Барса.

Барселона ще спечели трофея, заяви Оле Гунар Солскяр и добави, че не би заложил срещу каталунците на полуфиналите и евентуално във финала на Шампионската лига. 

"Мисля, че Барселона ще спечели трофея. Те имат изключително трио в нападение, а към него можем да добавим Усман Дембеле и Малколм. Ако залагах, не бих го направил срещу този отбор. За мен те са фаворити в турнира като цяло", заяви норвежкият мениджър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени