Eмисия новини
от 01.00 часа

Иван Гешев: Манипулация е, че няма доказателства срещу Иванчева

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Според заместник главния прокурор Иван Гешев спекулациите около приключилото на първа инстанция дело срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева се използват, за да се компрометира работата на спецпрокуратурата. В интервю за националната телевизия Гешев заяви:

„Някои хора се уплашиха. Уплашиха се, че ще се случи и с тях същото и че има структури, които могат да дадат справедливост, каквато обществото очаква. Така се опитват да настроят обществото и да кажат, че зад тези присъди, зад това дело стои нещо друго, а не справедливост“.

Гешев определи като манипулации информациите, че доказателствата срещу осъдената на 20 години затвор Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са отпаднали:

"Поредната манипулация, която се разви през времето, е, че няма доказателства, че доказателствата са паднали, друга част са олекнали. Няма такова нещо. Експертизата доказала, че не е тя писала в бележника. Тя доказа, че е писала тя в бележника".

Иван Гешев допълни, че Иванчева, Петрова и третият обвиняем Петко Дюлгеров все още са невинни по българското законодателство.

Пред БНТ заместник главният прокурор заяви, че обвинението е очаквало Петко Дюлгеров да се откаже от показанията си и обясни, че "така правят всички, дори циганите".Още от