Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паулина Захариева: За да разбираш другия, трябва да можеш да се идентифицираш с него

„Хора, които обикновено не говорят пред хора“ – така е озаглавено събитието, което тази неделя ще събере интереса в Първо студио на БНР. Хора, които обикновено не говорят пред хора, е ударен формат, в който слушаш и гледаш безкрайно различните, вълнуващи, вдъхновяващи, трудни, любопитни, трогателни, подтикващи към размисъл човешки истории на хора като теб. Защото, всеки човек е различен, но и всички си приличаме. Всеки човек има история за разказване, но не всеки може да я разкаже. Форматът дава думата на тези, които обикновено слушат.

В предаването „Хоризонт до обед“ инициаторите Паулина Захариева и Ави Барух разказаха за събитието:

„Това са хора, които са себе си, показват себе си пред останалите“, каза Захариева. Барух допълни: „Идеята е, че всеки човек влиза в тази категория, стига той да бъде готов, включително политиците, и тези, които по принцип говорят пред хора, стига да се „съблекат“ емоционално и наистина да си излеят душата пред една публика от непознати“.

„За да разбираш другия, трябва да можеш да се идентифицираш с него. Всички истории, които имаме, ни учат, че по някакъв начин сме много еднакви, независимо на колко си години, къде си израснал и какво правиш – имаме еднакви мечти и страхове“, каза Паулина Захариева. 

Идеята е да споделиш какво се случва в този момент от живота ти, а не в миналото или бъдещето, обясниха инициаторите. Те добавиха, че събитието е част от международен формат. Захариева разказа, че форматът тръгва преди 4 години от Израел с цел да сближава хората в едно общество. Досега събитието се е случвало в САЩ, Буенос Айрес, Израел. През тази година пък ще се проведе на 6 места, сред които и в България. На 21 април, в неделя от 19.00 Първо студио на БНР ще бъде всъщност първото място в Европа, където се реализира този международен формат

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени