Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват всички международни влакове, потеглящи от Солун, заради мигрантите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нелегални мигранти атакуват влаковете от Солун с надежда да преминат границата със Северна Македония. Полицията постави под контрол всички международни влакове, потеглящи от гара Солун.

Влакова композиция от Солун за Скопие спря принудително, защото нелегални мигранти направиха опит да се скрият във влака и да преминат границата със Северна Македония. Бързата намеса на полицията прекъсна нелегалния трафик.

Всички влакови композиции от Солун към Скопие и към България се проверяват щателно от полицаи, за да не се допусне нелегално влизане на мигранти.

В същото време властите предупреждават настанените в бежански лагери, че контролът по границите е постоянен и да не вярват на трафиканти, които обещават срещу заплащане възможности за нелегален трансфер.

От Александруполис до Солун по магистралата екипи извършват денонощно проверки както на леки автомобили, така и на товарни камиони за превоз на нелегални мигранти.

Пътна полиция предупреждава да не се вземат в личните автомобили непознати лица, защото често шофьори са съдени за нелегален трансфер в опит да помогнат дори на майки с деца.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени