Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румънски гражданин, избегнал плащането на данъци за 97 автомобила, отива на съд в Добрич

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Окръжната прокуратура в Добрич е предала на съд румънски гражданин, избегнал като управител на дружество плащането на данъци за 97 автомобила. Общият размер на неплатените данъчни задължения е в размер на близо 16 000 лева. Престъплението е извършено през 2011 година.

В периода от 24 април до 31 декември 2011 г. управляваното от румънския гражданин дружество регистрирало 97 автомобила, без да подава декларации в Община Генерал Тошево, както се изисква по закон.

Заради високите такси за първоначална регистрация на автомобили в Румъния граждани на северната ни съседка започнали да регистрират колите си с временни номера за максималния срок. Намирали фирми като дружеството на подсъдимия, които им помагали да се сдобият с българската регистрация на собственото им превозно средство. За целта били прилагани фиктивни договори за покупка на МПС-та, като за място на сделката се сочел един и същ град в Румъния, откъдето е и подсъдимият, а за купувач - дружеството му. Една и съща била и цената на автомобила – 150 евро, без да се отчитат годините, марката и моделът. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени