Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Мартин Чой в „24 часа на Льо Ман“ тази година

Мартин Чой представи новия си мотор
Снимка: Lap.bg

Мартин Чой ще пропусне легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. Най-добрият ни пистов състезател съобщи новината по време на официалното представяне на новия си мотор. Пилотът на „ЕКО БМВ Моторрад Рейсинг“  и тази година ще участва в световния шампионат за издръжливост, но ще пропусне първия кръг във Франция. По това време Чой ще кара на пистата Серес в първия старт на източно европейското първенство, което е приоритет за отбора.

„Тази година с мъка ще кажа, че ще пропусна състезанието „24 часа на льо Ман“, защото съвпада датата с надпреварата на пистата в Серес. Това състезание в момента е по-важно за нас. Тази година в шампионата за издръжливост ще имам 4 или 5 старта. Има нов кръг в Малайзия, където ще вземе участие. Ще карам в Германия, в Словакия и в 24 във Франция“, сподели Чой и допълни подробности за новата машина.

„Щастлив съм, че успаха да го доставят. В момента такъв мотоциклет, подготвен за състезания има не повече от 5-6 бройки. Очаквам преди този уикенд някои компоненти, които са изключително важни за да може да стартираме с него в Гърция. Работим на пълни обороти. Но машината е изключително нов модел и е трудно да съберем всички части, които ни трябват“

По време на събитието Мартин Чой представи официално и своя наследник – 9- ет годишния Никола Мирославов, който живее в Испания Никола който се състезава като на писта, така и в дисциплината супермото.

„Никола е едно прекрасно детенце. Преди една седмица стартира в испанския шампионат по супермото, който се проведе във Валенсия. Там Никола спечели две първи места. От сега нататък, ако ме попитате дали има пилот, който може да ме наследи – то това е Никола“

Снимка

„Може да стана следващият Мартин Чой“, това заяви Никола и допълни „Карам мотор от 4 годишен и много ми харесва. Тате караше преди мотор и му казах да ми купи. Нервен съм по време на състезание. По някой път не знам какво правя и тогова давам газ. Настигам първия и го изпреварвам и ставам първи. Мисля, ако мога да стигна до Moto GP, ще стигна. Харесвам много Валентино Роси. Той е много добър и може да кара хубаво.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени