Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотнъм елиминира Манчестър Сити в луд мач, Ливърпул отново удари Порто

Тотнъм елиминира Манчестър Сити в луд мач
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Тотнъм изхвърли Манчестър Сити от Шампионската лига по футбол в един от лудите мачове в историята, който ще се помни дълго – 3:4. В първия двубоя тимът от Лондон спечели с 1:0 и така заради головете на чужд терен се класира на полуфинал. Съперник на лондончани там ще бъде холандският Аякс, който отстрани Ювентус.

В първите 11 минути на стадион „Етихад“ паднаха четири гола. Първо вкара Рахийм Стърлиг за домакина Манчестър Сити в 4-ата минута. Три минути по-късно кореецът Хеунг-Мин Сон изравни, а в 10-ата той вкара втори гол. В 11-ата обаче Бернардо Силва изравни – 2:2.  Стърлинг отново даде аванс на „гражданите“ в 21-ата минута. В 59-ата минута Серхио Агуеро направи резултата 4:2, което класираше Сити. В 73-ата обаче Фернандо Йоренте вкара за 4:3, като попадението бе зачетено след намесата на ВАР. В добавеното време на мача Стърлинг отново порази мрежата на гостите, но попадението бе отменено заради засада, отново с помощта на системата ВАР.

В другия четвъртфинал отборът на Ливърпул се класира за полуфиналите след победа и в реванша като гост на Порто – 4:1. В първата среща англичаните имаха аванс от 2:0. Головете в Лисабон за англичаните отбелязаха Садио Мане (28 мин), Мохамед Салах (65), Роберто Фирмино (77) и Вирджил ван Дайк (84), а за домакините се разписа Едер Милитао (69). Следващият съперник на Ливърпул е тимът на Барселона, който елиминира Манчестър Юнайтед.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна