Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

МУЗИКА

Първият самостоятелен концерт на Михаела Филева с участието на трио Тринити - Славина, Миглена и Божана започва в 19.30 часа в зала 1 на НДК. Кариерата на изпълнителката започва след участието й в музикален риалити формат през 2011 г. От тогава досега тя има десетки популярни сингли, дуети и два  албума зад гърба си. (Билетите за концерта са изчерпани)

Руският певец Григорий Лепс излиза на сцената на зала "Арена Армеец". Концертът е част от световното турне на артиста "Ты чего такой серьeзный?" ("Защо си толкова сериозен?"). Легендарният музикант, композитор, продуцент и филантроп от грузински произход ще изпълни хитовете си "Натали", "Я тебе не верю", "Самый лучший день", "Я счастливый", "Зеркала", "Лондон", "Лабиринт", "Водопадом", "Ну и что", "Плен" и песните от последния му албум.

Премиерен спектакъл на операта "Дон Жуан" от Моцарт представя Софийската опера от 19.00 час. Диригент е Ерих Вехтер от Германия. Участват Радостина Николаева, Петър Найденов, италианецът Вито Прианте и др.

В Зала "България" от 19.00 часа е концертът на Веско Пантелеев-Ешкенази и Мартин Пантелеев с диригент Мартин Пантелеев. Двамата братя Веско и Мартин се включват в 90-ия юбилеен сезон на Софийската филхармония, а концертът е посветен на нейния основател Саша Попов. Мартин Пантелеев ще се включи и като солист в Концерта за две цигулки на Бах. В програмата още - Шакона "Червената цигулка" от Корлиано, "Севдана" на Георги Златев-Черкин и Симфоничната сюита "Бай Ганьо" от Веселин Стоянов.

В зала 6 на НДК от 20:00 часа Ангел Заберски /пиано/, Стоян Янкулов – Стунджи /ударни/ и Борис Таслев /контрабас/ ще представят най-новия музикален проект на триото „Like Jazz – Volume 2“. Концертът е част от турнето на музикантите от Ангел Заберски Трио – „Малко нощна музика“. Препратката към една от най-романтичните класически пиеси не е случайна. Селектирани са едни от най-популярните и същевременно романтични класически теми от Бах, Шопен, Паганини, Рахманинов, Лист, Брамс, Пучини и Чайковски. Верни на стила си, музикантите са заложили на елегантността на джаза и романтичната импровизация.

ТЕАТЪР

"Нощта на 16 януари" от Айн Ранд може да гледате от 19.00 часа в Театър "София". Режисьор е Пламен Марков. Неустоима, целеустремена, бляскава, стремителна, жестока, талантлива, веща като героите си и безкрайно саморазрушителна, Ранд трябва да бъде разбрана, за да спечели доверието ви.

В Младежки театър “Николай Бинев” от 19.00 започва пиесата “Някои го предпочитат...” на режисьора Венцислав Асенов. Инфлация, несигурно бъдеще, икономическа криза, корумпирана полиция и подкупна съдебна система. Оправия няма никаква, надежда  – още по-малко...

ИЗЛОЖБИ

В Галерия "Credo Bonum" от 18.30 ч. ще бъде открита изложбата "Когато планината не идва при мен, а аз не мога да отида при нея" на художника Димитър Солаков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна