Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предпазлива търговия на Уолстрийт преди Великденските празници

Основните фондови индекси на Уолстрийт стартираха на позитивна територия последната си за настоящата седмица сесия на търговия, намирайки първоначална подкрепа от по-силните от очаквано данни за продажбите на дребно в САЩ през април.

По-слабите бизнес проучвания на IHS Markit и на Фед на Филаделфия обаче парираха част от позитивния ефект от данните за продажбите на дребно, като в същото време инвеститорите продължават да следят корпоративните отчети за първото тримесечие.

След първоначалното предпазливо повишение индексите S&P500 и Nasdaq Composite се оцветиха в червено, понижавайки се съответно с 0,12% и с 0,34%, като около час след началото на търговия само индексът DJIA се намира на зелена територия, нараствайки с 0,2%.

И трите водещи фондови индекси обаче продължават да се търгуват недалеч от техните рекордни върхове от есента на 2108-а година преди дългия уикенд за католическия Великден. Американските инвеститори ще почиват в петък, докато капиталовите пазари в католическа Европа няма да работят и в понеделник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени