Eмисия новини
от 22.00 часа

Общината предвижда нова детска градина и училище в столичния квартал “Манастирски ливади“

Снимка: БГНЕС

Столичната община предвижда изграждането на нова детска градина и училище в квартал “Манастирски ливади“, сочен за един от най-пренаселените райони в града. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Десетата национална отчетно-изборна конференция на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". И добави, че за тази година общината отделя за образование рекордните 75 млн. лева.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че през последните години е бил постигнат двоен скок в заплатите на столичните учители:

“Средната брутна работна заплата за учителите в детските градини в София преди 10 години беше 680 лв., а днес е 1320 лв. В училищата преди 10 г. беше 700 лв., а днес 1340 лв.“.

За необходимостта от инвестиции в образователната система Фандъкова допълва:

“Всеки инвеститор, който дойде тук, пита за образовани хора. Това е първият фактор, за да можем да привлечем инвестиции и да можем да повдигнем качеството на живот в София“.

От своя страна просветният министър Красимир Вълчев заяви, че педагогиката е професията на бъдещето и подчерта, че докато много други специалисти след десетилетие ще изчезнат от пазара на труда, то обществото винаги ще се нуждае от учители:

“Има ли добри учители, ще има специалисти по всички останали професии“.

Още от

28 октомври - неучебен, но присъствен

публикувано на 22.10.19 в 14:13