Eмисия новини
от 11.00 часа

Ана Гомеш: Kрайнодесните ще имат повече представители в новия ЕП

Ана Гомеш
Снимка: www.europarl.europa.eu


Kрайнодесните ще имат повече представители в следващия Европейски парламент, смята евродепутатът от Партията на европейските социалисти Ана Гомеш. Тя обаче предупреди:

"Смятам, че отново ще преобладават проевропейските формации. Разбира се, те трябва да се научат да общуват помежду си по-интелигентно и да не оставят място и възможности за популистки кампании. Да, вероятно ще има повече представители на крайната десница в резултат на грешки от европейските и националните политически групи, които отдалечиха гражданите от политиката и от Европа. Но не мисля, че ще са толкова много, че да обърнат равновесието, което съществува в момента".

Евродепутатът е на мнение, че основната заплаха за изборите идва от Русия и крайната десница:

"Както видяхме по време на кампанията в Съединените щати, която доведе на власт Тръмп и на референдума за Брекзит, се намеси крайната десница. Другата крайност в Русия, която също е дясна - на Путин, също е заинтересована да унищожи Европейския съюз и съответно да трови общественото мнение в него. Смятам, че именно от тези два източника ще дойде тровещата кампания, като, разбира се, се използват европейски агенти и конкретни европейски партии, например, министри като Салвини. Така че източникът е по-скоро външен, макар агентите, които той финансира и манипулира, да са тук, в Европа. Това важи и за г-н Стив Банън, който е тук и създава международна централа за крайнодесни, дори фашисти, които определят папата като враг".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Още от

Акценти от чуждестранния печат

публикувано на 18.10.19 в 09:59