Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детска олимпиада по безопасност на движението в Търговище

| обновено на 19.04.19 в 10:46
Таня Михайлова
Снимка: БГНЕС

За втора поредна година в Търговище се провежда Детска олимпиада по безопасност на движението. Събитието се организира от Регионалното управление на образованието, Община Търговище и детска градина „Осми март“. 

Над 100 състезатели от 15 населени места от цялата страна ще вземат участие. 

„Темата за безопасността на движението и придобиването на знания в най-ранна детска възраст е много важна за Министерството на образованието", каза при откриването на олимпиадата заместник-министър Таня Михайлова:

„Всички искаме да няма празни чинове в класната стая, да няма деца, чиито родители са пострадали в катастрофи. За да бъдем предпазливи на пътя, това е култура, това е знание, това е умение, което се изгражда от най-малка възраст".

Състезателите са деца от подготвителните групи от детските градини и ученици от начален етап на обучение от училищата в областта и страната. Най-добрите ще бъдат определени в три категории – изобразителна дейност, музикално-артистична изява и познавателни игри по безопасност на движението.

В детската олимпиада ще участват представителни отбори от Търговище, Варна, Попово, Опака, Омуртаг и Поморие. 

Събитието се провежда в Детския център по безопасност за движението и преминава под мотото „Уча, играейки – живея, знаейки“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени