Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп ще посети Япония в края на май, ще се срещне с новия император Нарухито и с премиера Абе

Японският премиер ще пътува за САЩ следващата седмица за търговски разговори

Доналд Тръмп и Шиндзо Абе
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания ще посетят Япония в края на май, за да се срещнат с новия японски император.

Принц Нарухито ще наследи на 1-ви май своя баща - император Акихито, който обяви преди време своята абдикация от престола.

Доналд Тръмп ще проведе и разговори с японския премиер Шиндзо Абе по време на своята визита между 25-и и 28-и май, като според информация на Белия дом може да присъства и на среща по сумо.

Белият дом също така обяви в петък, че от своя страна Шиндзо Абе ще посети Вашингтон през следващата седмица (на 26-и и 27-и април), за да обсъди въпроса с ядреното разоръжаване на Северна Корея и хода на търговски преговори между САЩ и Япония.

В началото на тази седмица японският министър на икономиката Тошимицу Мотеги заяви, че е имал "открити и добри" търговски преговори с американския си колега - търговския представител на САЩ Робърт Лайтхайзър, но подчерта, че въпросът с валутните курсове трябва да се обсъжда в различен контекст между финансовите министри на двете държави.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени