Eмисия новини
от 13.00 часа

Баща отърва бебето си от зъбите на куче динго

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Баща спаси малкия си син от куче динго, което го извлякло от кемпера им на о-в Фрейзър в Куинсланд, предаде БТА.

Момчето, което е едва на 14 месеца, е с дълбоки рани по главата и врата. Парамедици са му помогнали на място и са го отвели с хеликоптер в болница.

Бащата се е събудил от плача на детето, който ставал все по-далечен. Той изтичал навън и трябвало да се справи с няколко диви кучета, преди да го измъкне от челюстите на дингото, което го влачело.

„Детето явно е било захапано отзад за врата и повлечено навън. Затова, ако не бяха родителите и бързата им реакция, раните му щяха да са по-сериозни“, каза пилотът Франк Бертоли от спасителната служба.

Момченцето е третото дете, нападнато тази година от куче динго на о-в Фрейзър, където е станал инцидентът. Островът е в австралийски национален парк, известен джунглите, блатата и крайбрежните дюни. Властите там предупреждават посетителите да избягват дивите кучета, да не привличат вниманието им и да не оставят храна.

На остров Фрейзър живеят около 200 чистокръвни кучета динго. Те са защитени животни в националните паркове на Кунисланд. Смятат се за много важни за местната екосистема, но признатите за опасни се убиват от рейнджъри.


Още от